1. A vendégházban az alábbi tevékenységeket valósítottam meg a meglévő szálláshelyek külső és belső megjelenésének, belső építészeti arculatának, minőségének fejlesztésére, felújítására irányuló tevékenységek  kategóriában:

Fűtéskorszerűsítés megvalósításához szükséges mérőhely kialakítás villanyszerelése, elektromos fűtőpanelek, radiátorok beszerzése, felszereltetése, az ehhez kötődő helyreállítási munkák. A szálláshely korábban fatüzelésű kandallókkal volt fűthető. A kiegészítő elektromos fűtési rendszer kialakításával a fűtési szezonban lehetővé vált az egyenletes levegő hőmérséklet biztosítása az épületen belül, így lehetővé vált a szezonalitás egyenetlenségének kezelése az üzemeltetési hatékonyság növelésével egyidejűleg.

Belsőépítészeti felújítás, átalakítás: a konyhákban falikarok, konnektorok beszereltetése, WC-k cseréje, zuhanykabinok cseréje, mosdópultok cseréje, fali díszburkolat kialakítása, a teljes épület (szobák, nappalik, ebédlők, lépcsőházak, fürdőszobák, wc-k) belső tisztasági festése az épület belsőépítészeti arculatának fejlesztése, a szálláshely általános minőségi színvonalának emelése érdekében.

Külső felújítás: A teljes épület homlokzatának felújítása, festése, ablakpárkányok cseréje a szálláshely külső megjelenésének fejlesztése, a szálláshely általános minőségi színvonalának emelése érdekében.

2. A szálláshelyen az alábbi tevékenységeket valósítottam meg a szálláshely használatához közvetlenül kapcsolódó, telekhatáron belüli infrastrukturális fejlesztések, kültéri beruházások kategóriában:

– Telekhatáron belüli járda építetése, térköveztetése. A telek nyugati része a telket két részre osztó kis patakon átívelő hídon keresztül érhető el, ahol a kialakításra kerülő játszótéri elemek és a már meglévő talpmasszírozó gyalogösvény megközelítése sármentes felületen nem volt biztosított. Ennek megoldását segíti a 19 m hosszúságban megépült járdafelület kialakítása, amely a szálláshely minőségi – és szolgáltatási színvonalának emelését eredményezi.

– Kerti öntöző- és ivóvízkút építése a kültéri vízvételezési lehetőség, valamint a kerti növények és a pázsit öntözésének biztosítása érdekben.

3. A vendégházban az alábbi tevékenységeket valósítottam meg az érintett épületek energiahatékony működését javító, megújuló energia rendszerek telepítése kategóriában:

– A szálláshely mindkét apartmanjának földszinti részében megvalósítottam egy-egy 3,5 KW  teljesítményű fűtő-hűtő inverteres klíma beszerzését és beszereltetését, beüzemeltetését  a szálláshely színvonalának emelése, komfortfokozatának ,az  üzemeltetés hatékonyságának növelése, a vendégek közérzetének javítása  érdekében, amely a szezonalitás egyenetlenségének kezelését is segíti.

– A megépült járda mellett egy hiányzó napelemes lámpa elhelyezése is megvalósult.

4. A vendégházban a szálláshely szolgáltatáshoz közvetlenül kapcsolódó eszközök beszerzése kategórián belül az alábbi tevékenységeket valósítottam meg:

– A szépen gondozott, ápolt, a szálláshely színvonalát emelő kert tavasztól őszig tartó gondozásának szerves részét képezi a gyep nyírása.  A szép pázsit nem képzelhető el rendszeres kaszálás, nyírás nélkül, amely szakszerű végzéséhez önjáró fűnyírót szereztem be. Az ápolt udvar fejleszti a szálláshely külső megjelenését, arculatát.

– A takarítás alapossága és hatékonysága érdekében korszerű porszívót szereztem be. A beszerzés segíti a minőségi szolgáltatási szint emelését.

-A két apartman kandallójának fűtéséhez szükséges fa tárolásához tűzifatárolót szereztem be.  A szálláshelynek eddig hiányossága volt egy minőségi, az adott fűtési igényekhez igazodó tároló kapacitással rendelkező tűzifatároló. A beszerzés fejleszti a szálláshely külső megjelenését, növeli minőségi színvonalát.